Η ΜΕΤΕΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΡΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΑΣ

Υποβλήθηκε από Anonymous την Τετ, 02/29/2012 - 15:28.

 

Τα τελευταία δυο χρόνια τα φαρμακεία συρρικνώθηκαν σημαντικά. Από το 2009 μέχρι σήμερα η πτώση του τζίρου κυμαίνετε από 35% έως  60% ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε φαρμακείου.

            Η πτώση τζίρου αναμένεται να συνεχιστεί με την συνταγογράφηση των γενοσήμων φαρμάκων που θα είναι σημαντικά φθηνότερε από τα πρωτότυπα.
Το Ελληνικό φαρμακείο ωστόσο παρότι έχει τόση μεγάλη πτώση  των εσόδων του δεν καταφέρνει να μειώσει τα έξοδα του, διότι ο αριθμός των εισερχομένων πελατών παραμένει σταθερός.
Τα βασικότερα έξοδα ενός φαρμακείου είναι η μισθοδοσία και το ενοίκιο. Τα ενοίκια μειώθηκαν σχετικά αλλά αυτή η μείωση δεν ήταν σημαντική, διότι δεν είναι εύκολο το φαρμακείο να αλλάξει θέση λόγο αποστάσεων που δυσχεραίνουν την ευελιξία των φαρμακοποιών.
Η μισθοδοσία είναι και παραμένει το μεγαλύτερο έξοδο ενός φαρμακείου. Αρκετά φαρμακεία απασχολούν υπαλλήλους μέσα από μακροχρόνιες συνεργασίες και το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων αυτών είναι σήμερα δυσβάστακτο.
Με τα νέα νομοθετικά μέτρα θεσπίζεται η δυνατότητα σημαντικής μείωσης του μισθολογικού κόστους μέσω της μετενέργειας . Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι ο ΠΦΣ να μην βιαστεί και υπογράψει κλαδική σύμβαση με τους συλλόγους των υπαλλήλων και να αφήσει το μισθολογικό κόστος σε ελεύθερη διαπραγμάτευση.  
Εάν ο ΠΦΣ υπογράψει κλαδική σύμβαση, θα καταδικάσει σε περεταίρω μείωση κερδών πολλά φαρμακεία και θα είναι η αιτία απολύσεων με δυσβάστακτα κόστη για τους φαρμακοποιούς. Τότε δεν θα μας φταίει ο Λοβέρδος….
 

Σχόλια

4 comments posted
ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 1000 ριμπειτ και 800 υπαλληλο.Ειναι απολυτα ορθη η αποψη σου.Εγω της ειπα της υπαλλυλου οτι θα φυγει.Αλλιως δε βγαινω.
Posted by Anonymous on Τετ, 02/29/2012 - 19:59
ΕΠΙΡΡΕΑΖΕΙ???? ΜΕΤΕΝΕΡΓΙΑ????

από ορθογραφία σκίζουμε...

επιστήμονες φαρμακοποιοι σου λεει μετά...

Posted by Anonymous on Τετ, 02/29/2012 - 19:51
απαράδεκτη θέση

απαράδεκτη η παραπάνω θέση. Δεν φταίνε οι υπάλληλοι για το κόστος λειτουργίας των φαρμακείων, αλλά η ερασιτεχνική αντιμετώπιση από τους φαρμακοποιούς των οικονομικών των φαρμακείων τους. Μην στρέψουμε τώρα εναντίον μας τους ανθρώπους που βάζουν πλάτη για να λειτουργούν οι επιχειρήσεις μας.... και με τους οποίους περνούμε όλη τη μέρα μαζί...Οφείλουμε να τους προστατέψουμε και το κόστος μπορεί να μειωθεί με πολλούς άλλους τρόπους.

Posted by Anonymous on Τετ, 02/29/2012 - 19:01
simfono sinadelfe

oi ipalliloi prepei na nai mazi mas sayti ti diskoli maxi, etsi kai allios na glitosis 150 kai 200 eyro to mina apo ton ipallilo ta misa tha sta fai i eforia kai apo tin alli den tha sou apodidi.prepi na tous kanoume na ergastoun me pio thermi gia ti viosimotita ti diki mas kai ti diki tous.

Posted by Anonymous on Τετ, 02/29/2012 - 20:59

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <param> <strike> <caption> <tbody> <img>

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.