να που θα καταλήξει η συνταγογράφηση με τη δραστική! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Υποβλήθηκε από Anonymous την Πέμ, 02/11/2010 - 23:37.

 

http://www.youtube.com/watch?v=jgVkwaDdnYU

 Χωρις την εγγύηση της επωνυμίας αυτά ειναι τα αποτελέσματα. Ντροπή επιστήμονες να εχουν αυτές τις απόψεις. Ποιος θα ελέγχει τι παίρνει ο ασθενής; Έχετε εσεις στα φαρμακεία σας τον εξοπλισμό να το ελεγξετε; Μα βέβαια είναι Plavix και το αλλο; Μα ciproxin φυσικά! Αν ομως πει κανεις για φαρμακα απο super market τρέχετε να διαμαρτυρηθείτε! 

 

Σχόλια

12 comments posted
(Σχόλιο επισημασμένο από το mypharm ως αντιδεοντολογικό)!!!

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΜΕΝΟ ΣΑΝ ΜΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΟΦΕΛΗ  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΟΝΟ  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.Ακολουθει το σχόλιο όπως αναρτήθηκε απο "υποτιθέμενο συνάδελφο":

"Ο διάλογος για το εάν το φάρμακο πρέπει να συνταγογράφεται με την εμπορική ονομασία ή με την δραστική ουσία, θυμίζει το πασίγνωστο γνωμικό με την νύφη που τάχε όλα εκτός από ένα μικρό ελλάτωμα, ήταν "ολίγον έγκυος" .

Κάποιοι εντελώς " ανιδιοτελώς τάχατες" ξεχνούν ότι δεοντολογικά, ποινικά, αστικά την ευθύνη για τον ασθενή φέρει ο γιατρός που τον κουράρει. Είναι λοιπόν λογικό να έχει το προνόμιο της επιλογής των φαρμάκων για τον ασθενή του.

Καταλαβαίνω ότι στις εφημερίες και στις διανυκτερεύσεις πρακτικά να εμφανίζονται κάποια προβλήματα, επιδεχόμενα λύσης τις περισσότερες φορές, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν είναι επαρκής λόγος για κατάργηση τού δικαιώματος του γιατρού να συνταγογραφεί με την ονομασία που αυτός επιλέγει. Εδώ που τα λέμε δεν είμαι καθόλου σίγουρος άν κάποιος/οι γιατρός/οι συνταγογράψουν με την δραστική όλοι οι φαρμακοποιοί θα είναι σε θέση να καταλάβουν

Απόμαχος φαρμακοιποιός "

Posted by Anonymous on Δευ, 03/01/2010 - 03:16
Η απάντηση του mypharm στο επισημασμένο σχόλιο.

 Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ουσιωδώς ομοίων φαρμάκων και των αντίστοιχων πρωτοτύπων; 

Τα ουσιωδώς όμοια φάρμακα περιέχουν το ίδιο δραστικό συστατικό με το πρωτότυπο και επενεργούν με τον ίδιο τρόπο στους ασθενείς. Τα ισοδύναμα ουσιωδώς όμοια φάρμακα μπορούν να περιέχουν διαφορετικά μη ενεργά συστατικά (έκδοχα) π.χ.  χρωματισμοί, άμυλο, γλυκαντικά, κ.λ.π. και μπορούν να διαφέρουν από το πρωτότυπο στο μέγεθος, το χρώμα ή τη μορφή. Καμία από τις διαφοροποιήσεις αυτές δεν επηρεάζει τη θεραπευτική επίδραση.

απάντηση από το σαιτ της ΠΕΦ

http://www.pef.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=42

 

Συνεπώς "συνάδελφε απόμαχε" κανένα θέμα δεν τίθεται για νομική ευθύνη στην  αντικατάσταση σκευασμάτων τα οποία "δεν επηρεάζουν τη  θεραπευτική επίδραση στον ασθενή".

 

Posted by mypharm on Δευ, 03/01/2010 - 23:59
χμ.....
καλά ρε παιδιά μη σφάζεστε! Ναι θα ήταν σωστοτερο να γράφουν την δραστική. Όχι φιλε μου, δεν είναι πρόβλημα το τι χάπι θα δώσουμε! Όλα τα φαρμακα που υπαρχουν στα φαρμακεία έχουν εγκριση του ΕΟΦ. Δεν κάνουμε στα φαρμακεία μας εμεις ελεγχους ποιότητας των χαπιών! Υποτίθεται οτι αυτο ειναι δουλειά του ΕΟΦ. Αν δεν δίνουμε συγκεκριμενα brands, αυτο δεν σημαινει οτι δεν ψωνίζω επώνυμα, και δεν σημαίνει οτι δεν έχει την έγκριση του ΕΟΦ! Απο τις ίδιες εταιρείες που κυκλοφορυν και σήμερα θα ψωνίζω! Πού βλέπεις εσυ το πρόβλημα ποιότητας; ΑΝ ξέρεις κάτι να το καταγγείλεις φίλε μου!!! ΣΥνάδελφοι μην παραλογίζεστε! Αν ο γιατρός δεν έχει όφελως, η συνταγογράφηση θα πέσει, θα πουλήσετε πραζόλη ξανα το 2012 με ο τέλος του κόσμου, θα ξαναδώσετε Plavix οταν λειώσουν οι πάγοι, θα ξαναδείτε συνταγή κλαριθρομυκίνης οταν εκραγει κανένα ηφαίστειο στην Νέα Υορκη κλπ. Κοινώς ουτε εμας μας συμφερει... Οι εταιρειουλες έχουν τον τρόπο όμως να γράφουν οι γιατροί την συνταγή με δραστική και να πηγαίνει ο πελάτης στο συγκεκριμένο φαρμακείο να πέρνει φάρμακα συγκεκριμένης εταιρείας, και να του δίνουν και μπόνους! Σκεψου τώρα τον κάθε κακόπιστο να σου έρχεται στο φαρμακείο και να σου απαιτεί να φέρεις την μάρκα κλαριθρομυκίνης που πέρνει ο μπατζανάκης του και οχι αυτη που του δίνεις ή να σε κράζει γιατι το φάρμακο που του έδωσε δεν δουλευει... Λοιπόν παιδες μην ξαναδώ εδώ άρθρο για χημικές ονομασίες... τα είπαμε τα συμφωνήσαμε έτσι; αντε μην πέσω στα lexotanil πρωινιάτικα!
Posted by Anonymous on Παρ, 02/12/2010 - 06:59
Η μεγαλύτερη πολυεθνικη πούλαγε καραμέλλες αντι για φαρμακα...
Ανακοίνωθηκε επισημα σε μεταπτυχιακο τμημα παν/μιου από τον πρωην διευθυντη παραγωγής της εταιριας.......(ονοματα δε λεμε καθαρά για λογους επιπέδου αλλά οποιος θέλει ας βάλει email να το στείλω ) οτι επειδη ο υπαλληλος στη δισκιοποιηση κοιμόταν, τα δισκια εβγαιναν χωρίς φαρμακο!!!Είδατε ποιοτητα και ελεγχος παραγωγής οι πολυεθνικές???Επίσης για θυμηθείτε πόσες παρτίδες ανακαλούνται από τις πολυεθνικές συνέχεια από παρατηρησεις καταναλωτών και μόνο?Θυμάσται κάτι επώνυμες εταιριες με γυαλιά μέσα στις φιάλες διαλυμάτων σιδήρου?ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΦ Η ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ...ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ....ΜΥΘΟΣ
Posted by Anonymous on Παρ, 02/12/2010 - 03:04
Εμβόλια για πέταμα, και Sanofi στις ΗΠΑ.
Γιατί δεν λέτε ρε και για αυτό που είχε δημοσιεύσει ο Τύπος στα μέσα Δεκεμβρίου για την απόσυρση 800.000 εμβολίων της γρίππης-τηλεμάρκετινγκ από τη Sanofi, στις ΗΠΑ, όπου τα βρήκαν μη αποτελεσματικά; Να χαρώ εγώ "εγγύηση της επωνυμίας". Δε μας χέζετε λέω εγώ ρε λαμόγια με κουστούμια. Και εντάξει, λάθη γίνονται, οπότε μη μας το παίζετε Ημίθεοι της παραγωγής (μην ξεράσω...), ή ότι αν πω τη νιφεδιπίνη adalat θα τη φτιάχνω καλύτερα. Νομίζετε ότι μιλάτε σε τίποτα μωρά; "Η εγγύηση της επωνυμίας"! Χα, Χα, Χα! ας γελάσω!
Posted by Anonymous on Παρ, 02/12/2010 - 10:18
ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ:ΕΓΡΑΦΕ DUOFILM KAI ΔΙΑΒΑΣΑ DALACIN.EΠΙΣΗΣ ΜΕ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ...ΑΝΤΙ ΓΙΑ IMDUR 60 ΔΙΑΒΑΣΑ INDERAL 40.ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΦΟΛΟΓΟΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ Η ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ Isosorbide mononitrate ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΠΡΑΝΟΛΟΛΗ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΑΖΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..
Posted by Anonymous on Παρ, 02/12/2010 - 02:52
Η τρομολαγνεία των πλαστών, βλ. πανδημία γρίππης.
Αυτή η καραμελίτσα με το ότι "θα πλημμυρίσει η αγορά πλαστά" ("Οι Βάρβαροι προ των Πυλών, τρέχτε να σωθείτε, Ααααααα...!") μου θυμίζει τις κατάρες των ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας που λέγανε "Πίστευε και μη ερεύνα! Αν δεν γονατίσεις θα καείς στο Πυρ το Εξώτερο! Αλληλούια!". Κοινώς, πες τη μεγαλύτερη και πιο τρομακτική μαλακία παραμυθάκι της χαλιμάς και αν καταφέρεις τον άλλο να τρομάξει το κέρδισες το παιχνίδι. Πρόσεξε μόνο μην πέσεις σε κανέναν υποψιασμένο και γίνεις ρόμπα... (οι κίνδυνοι του επαγγέλματος των εκ του ιδιοτελούς προφητών της Αποκαλύψεως σαν τον φίλο μας με τα "πλαστά"). "Μετά την παγκόσμια τρομοκρατία που τρόμαξε τους πάντες και έκανε κατορθωτά δύο do σε ξένες χώρες, την οικονομική κρίση των τραπεζών-ξαδελφιών των φαρμακοβιομηχανιών που την κάνανε οι πολιτικοί κρίση των Κρατών πάνω στις πλάτες μας, την πανδημία της γρίππης που μας... τα έκαναν μελιτζάνες (με το συμπάθιο) μόνο που αυτή τη φορά δεν μασήσαμε, Τώρα, η απειλή των πλαστών! Το εμπόριο τρόμου καλά κρατεί λοιπόν. Να δω τι άλλο θα σκαρφιστούν οι μασκαράδες για να βάλουνε να κάνουμε αυτό που γουστάρουνε! Για την ιστορία: Τα πλαστά πουλιούνται μόνο μέσω internet, εκτός αν θέλουν να αρχίσουν να επιδίδονται σε αυτό το σπορ οι δικοί μας φασονατζήδες κάτω από το "άγρυπνο βλέμμα του ΕΟΦ" (ε ρε γέλια!). Ή να φέρνουν πρώτη ύλη από το Μπαγκλαντές, να τη "βαφτίζουν" ευρωπαϊκή σε καμια Βόρεια Ιταλία (π.χ. Λουγκάνο) και να μας την πλασάρουν για δική τους, ως νέοι παπατζήδες. Πού ξέρεις; Τα φάρμακα στα φαρμακεία μας έρχονται με παραστατικά αποθηκών οι οποίες τα παίρνουν με παραστατικά ετιαριών. Πώς θα μπει σε αυτή την αλυσίδα διανομής το πλαστό ρε πονηρέ πλασιέ τρόμου (για τον Τζιντζιλόνη λέω που το παίζει χειροκροτητής της φαρμακοβιομηχανίας), αν δεν προέρχεται από πιστοποιημένη εταιρία με παραστατικά; Εκτός αν αυτή η ίδια η εταιρία την κάνει τη δουλειά... Είπες τίποτα; Άστο φίλε, δεν τρομάξαμε, πες κανένα άλλο με δράκους και νεράιδες μήπως πιάσει...
Posted by Anonymous on Παρ, 02/12/2010 - 09:02
"Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".
Αγαπητέ πονηρούλη, καλή η προσπάθειά σου. Άκου λοιπόν και εσύ με τη σειρά σου τώρα: Τα φάρμακα φυσικά ελέγχονται πολύ αυστηρότερα και τυποποιημένα από όλα τα άλλα αγαθά που έχουν κάποια χρηματική τιμή και πουλιούνται. Ξεκινώντας από την αρχή-αρχή, ποιος τα παράγει; Εσείς οι φαρμακοβιομήχανοι φυσικά (τα αφεντικά σου δηλαδή που σε έβαλαν να γράψεις το σχολιάκι σου, κατά πάσα πιθανότητα). Αν λοιπόν εσείς είχατε πείσει τους άλλους ότι τα μηχανήματά σας τα βάζετε να φτιάχνουν αυτά που λέτε ότι φτιάχνουν και όχι κάτι φθηνότερο και χειρότερο, τότε φυσικά δεν θα χρειάζονταν και οι έλεγχοι. Έτσι δεν είναι; Επειδή όμως δεν είναι έτσι γιατί δεν είστε επιστήμονες αλλά απλοί έμπορες, "κυνηγάτε το δολλάριο" βρέξει-χιονίσει και όλα τα άλλα... στην ευχή να πάνε, δεν ορκίζεστε σε κάποιον όρκο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, κρύβεστε πίσω από τις Α.Ε. σας και αν γίνει κάτι μπορείτε να "πτωχεύσετε" πλούσιοι (τι με νοιάζει εμένα, εγώ καβατζώθηκα, το πολύ πολύ να ξανακάνω μπίζνες με άλλο όνομα εταιρίας...) πρακτικά δηλαδή ό,τι σας καταλογίζει και το Δικαστήριο Ευωρπαϊκών Κοινοτήτων και σας έκλεισε την πόρτα στα μούτρα σας, όταν διάφοροι όμοιοί σας (παρατρεχάμενοι, οικονομολόγοι, επενδυτές και ολίγη από φαρμακοποιοί και χημικοί) λιγουρεύτηκαν κονομησιά στη λιανική χορήγηση φαρμάκων (τρομάρα τους...), προφανώς οι τζιτζιλόνηδες του βίντεο ανήκουν στη συνομοταξία σας και όχι στη δική μας. Για να εξηγούμαστε. Φυσικά έχουν επιβληθεί μελέτες βιοϊσοδυναμίας και βιοδιαθεσιμότητας από ανεξάρτητους πιστοποιημένους φορείς, ώστε τα αντίγραφα φάρμακα να χαρακτηρίζονται ως "ουσιωδώς όμοια". Εδώ πολλές εταιρίες στέλνουν μελέτες σε ινστιτούτα του εξωτερικού, άλλες όμως κάνουν τη δουλειά τους σε εγχώρια εργαστήρια που συνδέονται με Νοσοκομεία, ενώ ο ΕΟΦ, παρόλο που δέχεται τις μελέτες τους δεν επεμβαίνει στην πιστοποίηση αυτών των εργαστηρίων με τον τρόπο που γίνεται έξω. Να είστε άραγε τόσο ουμανιστές που δεν έχετε ανάγκη ελέγχου της συμπεριφοράς σας; Ας γελάσουμε... Από την άλλη, τι νομίζετε ότι εξετάζουν τα εργαστήρια; To Ofnimarex, Pascalium, Pip-Acid, Claromycin, Antis και τα ρέστα (πού τα βρίσκετε τέτοια ηλίθια ονόματα by the way...) ή ομεπραζόλη, βρωμαζεπάμη, κλαριθρομυκίνη, κιτρική βουταμιράτη κλπ.; Τι τους περάσατε τους ερευνητές; Fashion-freaks ή Brand-indexes; Όσον αφορά τον μύθο των πλαστών φαρμάκων από Τρίτες Χώρες, αν και φυσικά υπάρχουν πλαστά φάρμακα, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες (ή οι απλοί μέτοχοι) των εργοστασίων που τα παράγουν. Επίσης, αν όλα τα πλαστά έρχονται από Τρίτες Χώρες ή όχι. Κάτι μου λέει ότι θα έπεφτε πολύ κλάμα (και γέλιο επίσης). Λέτε να έχουμε εκπλήξεις και να κρύβονται κάποιοι δικοί μας "υπεράνω υποψίας" παραγωγοί, για να μην πούμε για τους ξένους-Πολυεθνικές που τάχαμου "ανακαλύπτουν" κιόλας φάρμακα (που λέει ο λόγος), αν μαθαίναμε τις ιδιοκτησίες όλων των εργοστασίων άλλων χωρών; Πού ξέρεις καμιά φορά... Και σας μάρανε η προέλευση της ουσίας; Η ηθική βάση του παραγωγού ή ιδιοκτήτη-συνιδιοκτήτη δεν σας κάνει κού-κου; Είτε είναι το μαγαζάκι του στην Ινδία, είτε στη Βουλγαρία είτε... π.χ. στα Σπάτα (λέω στην τύχη αλλά δεν θα κολλήσουμε εδώ...); Άραγε αν γινόταν για πλάκα μία μεγάλη μελέτη (δειγματοληπτική) τόσο στα επώνυμα αντίγραφα όσο και στα πρωτότυπα, αναφορικά με την ταυτοποίηση της πιστότητας του εσωτερικού σε σύγκριση με αυτό που λέει το κουτάκι απ΄ έξω, λέτε να ρίχναμε πολύ γέλιο; Αν δεν κάνω λάθος κάτι τέτοιο περίπου είχε κάνει η Φαρμακευτική Αθηνών πριν λίγα χρόνια για κάποια πολύ γνωστά πρωτότυπα ("Δύναμη Εμπιστοσύνης") και έγινε της κακομοίρας (τι να απέγινε άραγε εκείνη η έρευνα;...) Επιπλέον, οι άγγλοι που συνταγογραφούν δραστικές ουσίες είναι ηλίθιοι; (εντάξει, σε άλλα πράγματα είναι, αλλά για αυτό μιλάω). Συνεχίζω... στο Πανεπιστήμιο που μας μάθαιναν τις δραστικές ουσίες (αυτό έλειπε να μας μάθαιναν σαχλοονοματάκια και κουτάκια καρνάβαλους) περιμένουν από εμπόρους να μάθουν "το φως το αληθινό" επί της Φαρμακευτικής Επιστήμης και της Δεοντολογίας; Από την άλλη, πόσα πλαστά περνάνε στην Ευρώπη ευκολότερα ως "υπεράνω υποψίας" συσκευασίες που ομοιάζουν απολύτως με τις πρωτότυπες; Η συσκευασία σίγουρα "υπνωτίζει" τα ελεγκτικά αντανακλαστικά των Αρχών, ας μην κοροϊδευόμαστε. Η μόνη εγγύηση της επωνυμίας είναι η εγγύηση ότι τυχάρπαστοι τυχοδιώκτες θα συνεχίζουν μέσω "λαδωμάτων" σε γιατρούς να πουλάνε "μια απ΄ τα ίδια" σε αμπαλάζ διαφορετικού. Και άσε τον καημένο τον ασθενή να τρέχει σε όλη την πόλη σαν τον πρόσφυγα μες τον πόνο του να βρίσκει νυχτιάτικα Mesupon, Min-A-Pon, Specilid και ένας Θεός ξέρει ποια άλλη μαλακία όνομα, όταν η νιμεσουλίδη που χρειάζεται βρίσκεται από το πρώτο κιόλας Φαρμακείο. Επειδή όμως είστε και προκλητικοί, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΒΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗ ΒΑΡΕΤΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. Με τέτοια μυαλά που κουβαλάτε ποιος άραγε ελέγχει ποιοι έχουν στα χέρια τους την τύχη της παραγωγής των φαρμάκων που παίρνει ο ασθενής; Εσείς έχετε τη γνώση και την εντιμότητα να αυτοελεγχθείτε; Ή νομίζετε ότι δεν ξέρουμε πόσο "καλά" σας ελέγχουν και πώς εκμεταλλεύεστε, εσείς που μας κάνετε και υποδείξεις, τους ελέγχους σε έναν ΕΟΦ χωρίς προσωπικό, για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ (όλα στην ώρα τους, μη φοβάστε...). Αν όμως πει κανείς: "κομμένα τα "λαδώματα" και να κόψετε τον σβέρκο σας να ενωθείτε να κάνετε έρευνα", τρέχετε να διαμαρτυρηθείτε! Το ίδιο και όταν σας λένε: "κομμένη η ομοιομορφία στην ποικιλία (brand στα φάρμακα) και να βρείτε πιο έντιμους και πρωτότυπους τρόπους να το "παίξετε" ότι φτιάχνετε κάτι το διαφορετικό από τους άλλους και συνεισφέρετε στη φαρμακοθεραπεία", τρέχετε να "αυτοπυρποληθείτε" (σιγά το καλσόν...), ή ακόμα χειρότερα, χρησιμοποιείτε τους εργαζόμενούς σας σαν ανθρώπινες ασπίδες (όπως οι κατσαπλιάδες τα γυναικόπαιδα που τα έδεναν χειροπόδαρα μπροστά στο λεφούσι τους) απειλώντας ότι αν σας πειράξουν σε αυτούς θα ξεσπάσετε (αυτό θα το κάνετε έτσι και αλλιώς μόλις βρείτε "φθηνούς σκλάβους" σε άλλες χώρες, αλλά λέμε τώρα...). Οπότε κύριε Τζιντζιλόνη (στην τύχη το είπα γιατί δεν έγραψες το όνομά σου), καταλαβαίνεις ότι η δραστική ουσία στη συνταγογράφηση (το αυτονόητο δηλαδή) θα έρθει αργά ή γρήγορα, θέλετε δεν θέλετε. Ας έχετε μυαλό να αφήσετε τις αεριτζίδικες μπίζνες και να στρωθείτε στην έρευνα ή τουλάχιστον στη συμμετοχή σε αυτή μέσω των εταιριών σας. Δεν σας φταίει τίποτα η Ελλάδα να πουλάτε όλοι τα ίδια κάνοντας Βέγγους τους ταλαίπωρους τους ασθενείς και ροκανίζοντας τα λεφτά των Νοσοκομείων και των Φαρμακείων που ενώ χρειάζονται π.χ. 10 ομεπραζόλες για τις ανάγκες τους αναγκάζονται να χρεώνονται 100 με 10 διαφορετικά ονόματα-ντιριντάχτα για χατήρι της "ράθυμης κερδοσκοπίας" σας, λες και σας τα χρωστάγαμε τα λεφτά μας να σας τα ακουμπάμε και να τα βλέπουμε να λιμνάζουν στα ράφια μας από κάποια προηγούμενη ζωή. Αόρατοι Φορομπήχτες του κοπανιστού αέρα (δεν μας έφταναν οι Φόροι στο Κρατος, τώρα πληρώνουμε "από το παράθυρο" και στις Φαρμακοβιομηχανίες, που είσαι ρε Άνταμ Σμιθ να δεις τα καμώματα των σύγχρονων τέκνων σου!)! Και δεν πιάσαμε ακόμα στην κουβέντα τους MEGA-λωποδύτες (πολύ μεγαλύτερους από εσάς), τις Πολυεθνικές που έχουν ανάγει την κοροϊδία σε επιστήμη με την υποκατάσταση του κώλου τύπου Losec-Nexium και Seropram-Cipralex π.χ. Αυτοί θέλουν ψυχίατρο και απομόνωση σε ερημονήσι του Ειρηνικού για να σωθούμε όλοι μας από δαύτους. Για τη δραστική ουσία ο κύβος ερρίφθη και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, οπότε άδικα παιδεύεστε. Αλλά για εσάς ένα μόνο έχω να πώ: Ντροπή σας. Απορώ πώς κοιτάζετε τους άλλους στα μάτια και τι λέτε στους γονείς σας και στα παιδιά σας τα βράδυα για τα "κατορθώματά" σας. Ό,τι και να κατεβάσει το πονηρό μυαλουδάκι σας για να "μασήσουμε" που απαιτούμε το επιστημονικώς αυτονόητο δεν πιάνει πια. Ούτε τσουνάμι θα σκάσει, ούτε ο Βελζεβούλ θα αναστηθεί ούτε ο ουρανός θα βρέξει κατάρες. Αυτά τα παραμυθάκια κρατήστε τα για άλλους... Και προσαρμοστείτε για το καλό το δικό σας βασικά (αφού μόνο η πάρτη σας μετρά πραγματικά για εσάς και μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνετε).
Posted by Anonymous on Παρ, 02/12/2010 - 01:37
Εσυ πιο φαρμακο θα εδινες στο παιδι σου;
Εχουμε δικαιωμα να ξερουμε ποιος φτιαχνει το φαρμακο που δινουμε στα παιδια μας! Θελω την καλυτερη νιμεσουλιδη που φτιαχνεται σε ενα εργαστηριο που τηρει πραγματικα τις προδιαγραφες των GMP και οχι στα χαρτια. Που συνδιαζει την εμπειρια την ασφαλεια την τεχνογνωσια. Θελω ενα φαρμακο που φτιαχνεται στη Γερμανια, στην Ελβετια ή στην Γαλλια και οχι στην Ζιμπαμπουε. Για αυτο το φαρμακο μου θελω να εχει ΟΝΟΜΑ και ΕΠΩΝΥΜΟ. Θελω μεσω της ιχνηλασιμοτητας να ξερω ολη την διαδρομη του απο τον παραγωγο στον καταναλωτή. Θελω να εχει συντηρηθει στις προβλεπομενες συνθηκες και οχι σε καροτσες φορτηγων μεσα στην υγρασια. Καλα τα λογια που γραφετε αλλα ουτε εσεις ξερετε τι δινετε. Μονο η εγγυηση της επωνυμιας προφυλασει εμας και τις οικογενειες μας. Η εταιρια δεν θα ρισκαρει το ονομα της που ειναι το πολυτιμοτερο περιουσιακο της στοιχειο για να μου δωσει κατι σκαρτο. Εγω που βλεπω τις τεραστιες διαφορες μεταξυ επωνυμων προιοντων και χυμα προιοντων δεν θα εμπιστευτω την υγεια μου στο χυμα. Οταν τα τροφιμα προχωρανε μπροστα και τυποποιουνται, το φαρμακο και η υγεια δεν πισωγυρισουν βεβαια στο "χυμα"... Θελω μηλα "Ζαγοριν" και οχι απλα σαπια μηλα. Θελω μπανανες Chiquita και οχι τις αλλες που σε δυο μερες δεν τρωγονται. Θελω μπισκοτα παπαδοπουλου και σοκολατες Λεωνιδας. Και οποιος πει οτι δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ αυτων και των υπολοιπων λεει απλά ΨΕΜΜΑΤΑ! Ανατριχιαζω στην ιδες με τις διαφορες ποιοτητας που μπορει να υπάρχουν στα φαρμακα... Εσεις θελετε να μας εχετε στο ελεος του καθε "τζιτζιλονη"
Posted by Anonymous on Σάβ, 02/13/2010 - 00:03
Προφανως δεν ειστε φαρμακοποιός..Γι αυτο τα λέτε αυτά
Γενικά οι διαδικασίες στην παραγωγή φαρμάκων ειναι τυποποποιημενες και ακολουθούν συγκεκριμένα πρωτολοκολλα.Αρα οπουδηποτε μπορουν να γινουν τα ιδια λαθη.Δεν ειναι τυχαίο εξάλλου που πολλές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΞΑΓΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...Επιπλέον όπως είδες και παραπάνω οι συνάδελφοι ανεφεραν απειρα παραδειγματα με αποτυχιες στον τομέα παραγωγής επωνυμων φαρμάκων.(Βλ. π.χ τι εγινε όταν κοιμοταν ο εργατης Ή με τα εμβολια της σανόφι τα 800.000 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑ!!!Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ..........................................................................................................................................ΕΡΩΤΗΣΗ...ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΜΑΡΚΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΜΟΥΚΟΣΟΛΒΑΝ ΚΑΙ ΑΜΠΟΡΑΛ ΚΑΙ Η ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΤΟ ΝΤΙΟΒΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΤΑΛΖΑΝΤ??απλα και μόνο τετοια παραδειγματα αποδΕΙκνύουν αλλη μια φορά ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΕΣ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ..................................................................................................................... Οσο για τα επωνυμα μπισκότα που έλεγες???Ας προσευχηθούμε τα παιδιά με τόσα συντηριτικά που τρώνε να μην πεθάνουν από καρκίνο..Α ρε γιαγια με τις τηγανίτες σου...
Posted by Anonymous on Σάβ, 02/13/2010 - 23:24
Εσύ μάλλον δεν έχεις παιδιά για να λες τέτοιες βλακείες.
Γιατί αν έχεις τότε είσαι πολύ επικίνδυνος για αυτά και πρέπει να σου πάρουν την επιμέλειά τους. Αν έχεις νευρωπικές φαντασιώσεις ότι τα επώνυμα είναι καλύτερα αυτό σημαίνει είτε ότι έχεις μετατραπεί σε παθολογικό homo consumis, μορφή σχιζοφρένειας που χρειάζεται ψυχοθεραπείες, είτε ότι είσαι από εταιρεία οπότε σε συμφέρει να εξωθείς τους άλλους να γίνουν homo consumis (φυσικά δεν θα τους πληρώσεις τις ψυχοθεραπείες, εσύ είσαι μόνο για να εισπράττεις). Εγώ στα παιδιά μου τους εξηγώ ότι το χύμα λάδι από το χωριό είναι το μόνο καλό γιατί το επώνυμο στα σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι από αραιωμένο μέχρι νοθευμένο (βλ. σκάνδαλο με νοθευμένα επώνυμα λάδια γνωστής μάρκας το όνομα της οποίας το "έπνιξαν" τα ΜΜΕ στα τέλη του 2008 αφήνοντάς μας απροστάτευτους από τις κακοήθιες εκείνης της εταιρίας), οι χυνοί Αμίτα είναι όλοι από παγωνένη σκόνη από Βραζιλία και Πορτογαλία και ένας Θεός ξέρει τι έχουν μέσα, πολλά αυτοκίνητα ακόμα και καλής μάρκας φτιάχνονται είτε ολόκληρα είτε σε τμήματα στην Κίνα (άραγε να είναι σκάρτα;), στην Αμερική αποσύρανε εμβόλια της Sanofi γιατί ήταν μάπα (δεν ήταν αυτό που έγραφαν, όπως π.χ. τα ρολόγια που πουλάνε οι γύφτοι στον Σταθμό Λαρίσης) και άλλα πολλά. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ! ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ! ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΑΣ.
Posted by Anonymous on Σάβ, 02/13/2010 - 15:42
ΟΧΙ ΣΤΑ BRANDS ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!
Συνεχίζω από πάνω, έτσι λοιπόν, για να μην κερδίζεις και τις εντυπώσεις (γιατί στην ουσία του πράγματος πού να σταθείς κακομοίρη;...) ακολουθούμε το μαρκετίστικο μότο σου και λέμε με τη σειρά μας: Να πού μας κατάντησε η συνταγογράφηση με ονόματα-ψιλικοκό: 6.500 σκευάσματα για περίπου 500-600 δραστικές ουσίες (και πολλές πρέπει να λέω). ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΑ BRANDS ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ! YEAHHH!
Posted by Anonymous on Παρ, 02/12/2010 - 01:56

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <param> <strike> <caption> <tbody> <img>

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.